Supertips Van Osterholtuitentuis!

Juridisch advies voor als u ontslagen bent

Ontslagen worden is iets wat heel vervelend is. Echter is het wel de harde werkelijkheid waar veel mensen tegenwoordig mee te maken hebben. Zeker na de financiƫle crises hebben veel mensen te horen gekregen dat ze niet meer kunnen werken bij het bedrijf waar ze wellicht jaren hun hart en ziel in hebben gestoken.

Waar moet u op letten als u ontslagen wordt

Ga geen contracten of overeenkomsten tekenen. Iets waar u direct rekening mee moet houden is dat u geen overeenkomsten tekent met uw huidige/oude werkgever. Deze contracten zijn vaak zo opgesteld dat de werkgever er voordelig vanaf komt.
Bij het horen van het nieuws dat u ontslagen gaat worden komen vaak veel emoties in het spel. Hierdoor kunt u soms niet de beste inschatting maken wat het beste is. Daarom adviseren wij om het tekenen van documenten uit te stellen.

Juridisch adviseur inschakelen bij ontslag

Wat moet je direct doen is contact opnemen met een juridisch adviseur
Helaas is het ontslagrecht een rechtsgebied waar veel haken en ogen aan zitten. Om alle kennis hiervan te vergaren kost veel tijd. Specialisten op het gebied van juridisch advies weten alle wetten die van kracht zijn op dit moment. Daarom is juridisch advies bij ontslag in te schakelen een wijs besluit.

Aangetekende brief versturen
Situatie analyse en samen een aangetekende brief versturen
Met de juridisch adviseur kunt u overleggen wat de beste optie is in de situatie. Vaak is dit een aangetekende brief versturen naar uw werkgever. In deze brief heeft u de kans uit te leggen waarom u het jammer vindt dat deze stap genomen is en waarom u denkt dat dit geen goed besluit is. Belangrijk is dat u een kopie heeft van de brief en het origineel aangetekend verstuurd.

Vervolgstappen van het proces
Het ontslagproces verschilt per geval. Hierdoor is niet precies duidelijk wat er zal gaan gebeuren voor u. Het kan zijn dat u samen met uw juridisch adviseur in gesprek gaat met uw werkgever. Hier kunnen eventueel afspraken gemaakt worden. Deze afspraken kunnen uiteenlopen van een ontslagvergoeding tot en met een eventueel concurrentiebeding. Op het moment dat u er niet met uw werkgever uit kunt komen kan het voorkomen dat de zaak in de rechtbank komt. In deze situatie is het zeer aangeraden om hele goede juridische verdediging te hebben. Hierdoor kan er opgekomen worden voor de rechten die u heeft als werknemer.

Recht op een werkloosheidsuitkering?
Als er ontslag op staande voet heeft plaatsgevonden en de reden ervan was aan u verwijtbaar dan komt u niet in aanmerking voor WW-uitkering. Bent u echter ontslagen en was het niet uw schuld dan komt u in aanmerking voor een werkloosheidsuitkering.

Wat moet u meenemen uit dit artikel
Het is zeer verstandig om direct op het moment dat u te horen heeft gekregen dat u wordt ontslagen om een juridisch adviseur in te schakelen die op komt voor uw rechten.

Bron: http://www.ontslagspecialist.nl/juridisch-advies-bij-ontslag.html